12.12.2012

19 жовтня 2012 року представники ТК 165 «Індустрія безпеки» Анатолій Долинний та Олександр Черкашин набули статусу активних учасників (P – member) і представників від України в роботі міжнародного технічного комітету стандартизації IEC/TC 79 Alarm and electronic security systems (Системи тривожної сигналізації та електронні системи безпеки). До сих пір Україна не була представленою конкретними представниками у міжнародних ТК і мала статус спостерігача без права голосування (O – member). Відтепер, з набуттям офіційного статусу представника від України, ТК 165, функцію секретаріату якого виконує ВГО «УФІБ», має доступ до робочих документів, що розробляються в IEC/TC 79, можливість голосувати за прийняття їх редакцій та надавати свої конкретні зауваження та пропозиції від імені України.

Представники ТК 165 зареєстровані, зокрема, у якості експертів від України в наступних робочих групах IEC/TC 79:
РГ 11 «Електронні системи контролювання доступу»,
РГ 12 «Системи теле (відео) спостереження».

Інформацію про членів цих робочих груп розміщено за посиланням: http://www.iec.ch/dyn/www/f?p=103:29:0::::FSP_ORG_ID,FSP_LANG_ID:1269,25#1

Наразі в IEC/TC 79 розробляються нові основоположні міжнародні стандарти за зазначеними напрямками ТЗОП. Члени ТК 165 «Індустрія безпеки», які мають бажання прийняти участь у розробленні міжнародних стандартів та мають відповідні компетенції в питаннях розроблення вимог до систем контролювання доступу та відео спостереження, розгляду редакцій проектів стандартів, надання пропозицій та зауважень до них (тільки англійською або французькою мовами), можуть проінформувати про це заступника голови ТК 165 Олександра Черкашина (cher@ufib.com.ua). Секретаріат ТК 165 буде інформувати членів ТК 165 про стан справ з розроблення міжнародних стандартів у галузі охорони та безпеки, а також ознайомлювати з редакціями проектів зазначених стандартів.


Возврат к списку